Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ


Τα Χριστούγεννα ανέκαθεν ήταν η αγαπημένη μου εποχή (μαζί με το καλοκαιράκι βεβαίως). Σαν παιδί λάτρευα τούτες τις όμορφες μέρες αλλά δεν θυμάμαι να έγραψα γράμμα στον Άγιο Βασίλη ούτε μια φορά. Πάντα έλεγα στον μεγάλο Γιάννη ή στη Χαρούλα αυτά που ήθελα και εκείνοι φρόντιζαν! Τα χρόνια πέρασαν, μεγαλώσαμε, πολλοί χάσαμε την παιδική μας αθωότητα και είπα φέτος για πρώτη φορά να γράψω ένα γράμμα στον Άγιο που μάθαμε πολλοί από τις διαφημίσεις της Coca Cola. Πάμε λοιπόν.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
Πότε δεν σε πολυπίστεψα, δεν σου έστειλα γράμμα, και δεν σε είδα ούτε μια φορά να κατεβαίνεις από την καμινάδα μας. Φέτος νομίζω ότι ήμουν αρκετά καλό παιδί και μέρες που είναι θα ήθελα να σου ζητήσω για πρώτη φορά κάποια πραγματάκια:

-        -   Σου ζητάω να σταματήσεις την εθνική μας κατάθλιψη, την οποία συναντά κανείς όπου και εάν γυρίσει το κεφάλι του. Εύχομαι να έρθει ξανά το χαμόγελο και η ελπίδα στην όμορφή μας χώρα, και τα κατεβασμένα κεφάλια, η στεναχώρια και τα δάκρυα να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
-          - Σου ζητάω να αλλάξεις τα μυαλά και τις πρακτικές των πολιτικών μας. Λόγια, χιλιάδες λόγια απ’ όλους και αποτέλεσμα μηδέν. Οι μεν εφαρμόζουν μια πολιτική καθ’ υπόδειξη των ‘φίλων’ εταίρων και έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση του λαού. Οι απέναντι υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και δεν έχουν πείσει τον κόσμο ότι μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Οι παραδίπλα έχουν πολλά δίκια αλλά παραμένουν προσκολλημένοι στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, και έχουν γλώσσα πιο ξύλινη και από τραπέζι. Οι άλλοι είναι ναζιστές και οι Ανεξάρτητοι διαφωνούν σε όλα με τους απέναντι αλλά θέλουν να κυβερνήσουν μαζί τους. Μύλος! Όλοι τους το χαβά τους, εις βάρος των Ελλήνων.
-      -   Πριν ν’ αλλάξεις τα μυαλά των εθνοπατεράδων μας, φρόντισε καλέ μου Άγιε να ταρακουνήσεις τα δικά μας. Αφενός εμείς τους οδηγούμε στη Βουλή και είμαστε υπεύθυνοι για την ψήφο μας. Αφετέρου, μετά από όσα έχουμε περάσει ακόμα πιστεύουμε σε σωτήρες, σε μαθητευόμενους μάγους, και έχουμε όλη την καλή διάθεση να πιαστούμε πάλι κορόιδα. Εμείς μάθαμε να πηγαίνουμε σε μπλε, πράσινα, κόκκινα, ροζ γραφεία για να τακτοποιηθούμε (εις βάρος ικανότερων συνανθρώπων μας) και πέραν του εαυτού μας δεν ενδιαφερόμασταν για τίποτα συλλογικό. Έχουμε και εμείς μερίδιο για εδώ που φτάσαμε, όμως ακόμα και τώρα, αμετανόητα επιρρίπτουμε αλλού τις ευθύνες και σφυρίζουμε αδιάφορα. Παρόλα αυτά η κατάσταση σταδιακά αλλάζει, γι΄αυτό σου ζητάω να μας ταρακουνήσεις λίγο για να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά και συλλογικά.
-         -   Σειρά τώρα έχουν οι πόλεις μας. Βοήθα λίγο να γίνουν πιο ανθρώπινες, πιο καθαρές, πιο πράσινες και με σεβασμό στα ΑΜΕΑ, στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Να γίνουν πιο φωτεινές, χρωματιστές και το γκρίζο να πάει και να μην ξαναγυρίσει.
-          -  Σαν παιδί που του αρέσει πολύ η μπάλα (η κανονική, όχι η σπυριάρα) βοήθησε να καθαρίσει το ποδόσφαιρό μας από τις εγκληματικές οργανώσεις, από τα στημένα παιχνίδια, από τους εγκάθετους διαιτητές, από τους πληρωμένους οπαδικούς στρατούς και από τους γκάνγκστερ προέδρους. Μόνο έτσι θα γεμίσουν ξανά τα γήπεδα, θα αποκτήσουν νόημα οι Κυριακές μας και θα αγαπήσουμε ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο.
-          -  Να επανέλθουμε όμως στο θέμα των μυαλών. Βάλε λιγάκι στους δημοσιογράφους (όχι σε όλους) και μετάτρεψέ τους από υστερικές φωνές προπαγάνδας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε φορείς λογικής, φωνές ενημέρωσης και καταρτισμένης άποψης. Κάνε τους λίγο ανεξάρτητους και κόψε την συνδιαλλαγή με την εξουσία και τη διαπλοκή.
-          - Άγιε Βασίλη, δώσε φώτιση στο οικονομικό επιτελείο, στο τωρινό και το αυριανό, ώστε να σταματήσουν τη συνεχόμενη φορολογία, να βρουν τους φοροφυγάδες και τους φοροαποφεύγοντες και να πάρουν ζεστό χρήμα από εκεί που δεν τολμούν καν να κοιτάξουν. Να αφήσουν τα γεροντάκια να χαρούν την πενιχρή τους σύνταξη και να κοιτάξουν προς τις θάλασσές μας και να εντοπίσουν τους μεγαλοκαρχαρίες. Δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, παρά μόνο τόλμη και θέληση.
-          - Και κάτι τελευταίο που δεν αφορά μόνο τη χώρα μου: Βάλε τους ευρωπαίους ηγέτες άμεσα στο χειρουργείο για επέμβαση καρδιάς και μυαλού. Να καταλάβουν ότι οι πολιτικές λιτότητες, η κυριαρχία των αγορών και η ανεργία δεν βοηθούν τους ευρωπαίους πολίτες αλλά τους εξωθούν στη φτώχια, στα άκρα του πολιτικού φάσματος και τους κάνουν αντι – ευρωπαίους.

Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις επιθυμίες μου. Έχω και άλλα πολλά να ζητήσω, αλλά ξέρω ότι πολλοί σου έγραψαν για αυτά που σου είπα και για ακόμα περισσότερα. Αν δεν μπορέσεις να τα φτιάξεις όλα αυτά, δώσε μόνο ελπίδα στον κόσμο. Δώσε του δύναμη  να παλέψει για ένα καλύτερο, ανθρώπινο και αξιοπρεπές 2015. Δώσε δύναμη στη γενιά μου να αντιληφθεί ότι μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο το παρόν, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το μέλλον. Δώσε μας δύναμη να είμαστε καλά για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για ένα πιο ανθρώπινο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ

Το συλλαλητήριο, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση, ουσιαστικά κρίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνει. Μέχρι όμως να φτάσουμε ως εκεί μπο...