Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ Χ.Α


Πριν από λίγες μέρες, ο ασόβαρος κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι μια σοβαρή ΧΑ θα μπορούσε να στηρίξει και να λάβει μέρος σε μια συντηρητική συμμαχία, την οποία προφανώς θα απαρτίζει η ΝΔ, οι ΑΝ.ΕΛ και όποια άλλα κομματίδια έχουν προκύψει στους κόλπους της. Έχει πει κατά καιρούς διάφορα ‘πετυχημένα’ ο εν λόγω δημοσιογράφος, μέλος του πλέον φιλομνημονιακού και φιλελεύθερου μέσου ενημέρωσης της χώρας, όμως αυτό παραήταν σοβαρό. Διότι λίγοι πιστεύουν ότι αυτή ήταν η προσωπική του θέση. Αντ’ αυτού, σε ενδεχόμενη άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία, το κυρίαρχο σύστημα που λυμαίνεται τη χώρα θα ήθελε τη ΧΑ μέλος μιας μεγάλης συντηρητικής παράταξης, ως αντίπαλο δέος της Αριστεράς. Θα ήθελε τη ΧΑ ‘μέσα στα πράγματα’ και πιθανό ρυθμιστή για να ευνοήσει τα ιδιοτελή του συμφέροντα. Και επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουν επιλεκτική μνήμη, πρέπει να θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα που δείχνουν τις θέσεις και τη δράση της ‘σοβαρής’ ΧΑ. Η ‘σοβαρή ΧΑ’ μαχαιρώνει Πακιστανούς , Νιγηριανούς και γενικά όποιον δεν θεωρεί εξέχον μέλος της Αρίας Φυλής. Οργανώνει ρατσιστικές πορείες και διαδηλώσεις, σπάει πάγκους μικροπωλητών, τραμπουκίζει όποιον διαφωνεί με τις πρακτικές και τις ιδέες της. Λατρεύει τον Χίτλερ και τη φυλετική καθαρότητα που εκείνος προώθησε. Εσχάτως, μαχαιρώνει και Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή είναι αντι – φασίστες. Και τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν έρθει. Αν ο λαός της δώσει ένα μεγάλο ποσοστό, δεν αργεί η ώρα που θα τρώμε ξύλο στη μέση του δρόμου όλοι εμείς που είμαστε πολέμιοι αυτού του εκτρώματος.  Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη της ΧΑ είναι απαίδευτοι άνθρωποι, που ως τώρα δεν είχαν κάποια συλλογική έκφραση, οι οποίοι με την πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται είναι έτοιμοι για όλα. 

Τεράστια ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν και γι’ αυτά που έρχονται έχουν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Αφενός, αν είχαν ασχοληθεί σοβαρά τόσα χρόνια για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών της ο εξαπατημένος ψηφοφόρος δεν θα έβρισκε αποκούμπι στο ναζισμό και το φασισμό. Αν το κράτος λειτουργούσε, δε θα ένιωθε η κάθε ηλικιωμένη του Άγιου Παντελεήμονα απροστάτευτη και έτσι δεν θα καλούσε τα ‘προσκοπάκια ‘ της ΧΑ να τη συνοδέψουν στη λαϊκή ή στην τράπεζα. Αφετέρου, όταν είχαν την κοινοβουλευτική δύναμη και το λαϊκό έρεισμα, θα έπρεπε να θέσουν εκτός νόμου αυτό το άκρως επικίνδυνο κομματίδιο. Η αναβλητικότητά τους έσπειρε ανέμους και τώρα όλη η κοινωνία θερίζει θύελλες. 
Κανείς δεν γνωρίζει αν η χώρα θα καταφέρει να σωθεί ή αν θα πτωχεύσει. Σίγουρα όμως όλοι μας γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητά μας θα μετατραπεί σύντομα σε ζούγκλα αν συνεχιστεί η αδράνεια και η ανυπαρξία της πολιτείας, μαζί με την ταυτόχρονη άνοδο της ΧΑ. Έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που περισσότερο και από την οικονομική κρίση απειλεί να καταπιεί ό,τι έχει απομείνει θετικό σ' αυτή την κοινωνία. Στο τέλος ο φόβος, συνεπικουρούμενος με την ολιστική οργή  θα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που θα απομείνει. Αυτή η αδράνεια και ο φόβος, μαζί με την αγανάκτηση για τα δυο μεγάλα κόμματα και την επιλεκτική ιστορική μνήμη πολλών συμπολιτών μας, εξέθρεψε τη ραγδαία άνοδο της ΧΑ. Και μαζί με την άνοδο των νεοναζί, παρατηρούμε και τη μετατροπή των μέχρι χθες υγιώς σκεπτόμενων συνανθρώπων μας σε υπερασπιστές των πράξεών της.

1 σχόλιο:

  1. "'Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων.»""" ,πράγμα που θα πρεπε να είναι το πρώτιστο μέλημα των κυβερνώντων του έθνους μας . Δυστυχώς η Ελλάδα ""πνίγει""τα παιδιά της. Αυτό αισθάνονται εκατομμύρια νέοι σήμερα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

  Ο Κασσελάκης λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου γύρου και είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ειπωθεί πολλά τα οποί...