Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ - Άρθρο του Θεοδόση Κοριτσίδη-Μετά από περίπου 40 χρόνια – από το τέλος της στρατιωτικής χούντας – έγιναν 2 ,θα έλεγα, τρομερά γεγονότα για την εποχή μας. Έγινε σύλληψη βουλευτών και έγινε και καταδίκη πολιτικού προσώπου για ξέπλυμα χρήματος.

            Στην εποχή που ζούμε, με έναν ελληνικό λαό σε πλήρη σύγχυση και μπερδεμένο για το τι πραγματικά γίνεται στην χώρα, στην ζωή του και γενικά στον κόσμο, το σύστημα του έδωσε αυτό που ήθελε για να συνεχίσει να ελπίζει…. «ΑΙΜΑ». Ο κόσμος τόσα χρόνια βλέπει πολλούς με το χέρι στο μέλι και να μην τους πειράζει κανείς, του έχει δημιουργηθεί και όχι άδικα η «δίψα» για δικαιοσύνη. Το να δει δηλαδή τους ανθρώπους που τους κλέβουν τόσα χρόνια να μπαίνουν στην φυλακή. Το ζήτημα είναι ότι το να καταδικαστεί ένας άνθρωπος 75 χρονών με 20 χρόνια φυλάκισης – ξέροντας ότι σε 4-5 χρόνια λόγω ηλικίας θα βγει – τελικά δεν είναι και τιμωρία, μη γνωρίζοντας η δικαιοσύνη που είναι όλα αυτά τα χρήματα. Τιμωρία θα ήταν σε αυτή την κοινωνία να βρουν τα χρήματα, να τα κατασχέσουν μαζί με την ακίνητη περιουσία που αποκτήθηκε μέσω αυτών των χρημάτων και να αφήσεις τον «υπουργό» να ζήσει σαν απλός πολίτης με 600-700 ευρώ. Όμως για τον πολύ κόσμο φτάνει η σκέψη ότι κάποιος μπήκε επιτέλους φυλακή. Από την άλλη όλως τυχαίως σε εποχή που η Χ.Α είχε μια δημοσκοπική άνοδο και δυναμική και έρχονται νέα μέτρα για την ζωή μας και ίσως 3ο μνημόνιο, συλλαμβάνουν στελέχη της Χ.Α για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είμαστε σε θέση – αφού δεν έχουμε τα στοιχεία της δικογραφίας - να ξέρουμε αν όντως έπραξαν καλά ή όχι. Αυτό θα το κρίνουν οι ανακριτές. Η ένσταση μου είναι για τον χρόνο που έγινε η κίνηση αυτή και κυρίως ότι όπως βγαίνει προς τα έξω η δράση της Χ.Α ως εγκληματικής οργάνωσης έχει αρχίσει από τα τέλη του 1980, και εν τέλει επέτρεπαν να υπάρχει η Χ.Α ως ένα πιόνι του συστήματός τους. Το σύστημα το γέννησε, το μεγάλωσε, το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και στην συνέχεια θα το «κάψει» όπως όλα τα πιόνια άλλωστε.

Η χώρα συνεχίζει να είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας, να περνάνε νόμοι σε ένα βράδυ, να γίνονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , να έχουμε «πουλήσει» τα πάντα – πετρέλαια, αέριο, χρυσό – ξένα funds ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στην ακίνητη περιουσία αγοράζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα από τις τράπεζες δίνοντας για κάθε 1 ευρώ από 0,10-0,30 σεντς του ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια μας. Η ανεργία καλπάζει, η κατάθλιψη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική κοινωνία και η αξιοπρέπεια μας έχει σχεδόν χαθεί. Ζούμε μια πολιτική χούντα με διώξεις καθημερινά ανθρώπων για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, γεμίζοντας τις φυλακές μόνο και μόνο για να διαφημίζει η κάθε κυβέρνηση το έργο που κάνει. Οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και γενικά οι περισσότεροι που είναι σε δημόσια αξιώματα και έχουν δημόσια λόγο φαίνεται για ακόμα μία φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως μακριά από την κοινωνία. Η ενδοφλέβια ένεση που έκανε το μεταπολιτευτικό κράτος στον ΕΛΛΗΝΑ για το πώς θα βγάζει λεφτά εύκολα και κράτησε για σχεδόν 40 χρόνια είναι δύσκολο να αποβληθεί από τον οργανισμό μας. Θέλει χρόνο, υπομονή, προσπάθεια και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας.
           

Η Ελλάδα θυμίζει ασθενή που φοβάται το χειρουργείο μήπως πεθάνει και παίρνει συνέχεια χάπια. Ο καιρός περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη, ο ασθενής συνεχίζει την ίδια φαρμακευτική αγωγή και  μετά από καιρό που αποφασίζει να μπει στο χειρουργείο είναι πολύ αργά. Είναι πολύ σημαντικό να πετάξουμε τις ταμπέλες – πολιτικές και κοινωνικές – και να καταλάβουμε ότι μόνοι ενωμένοι θα καταφέρουμε κάτι. Τέλος θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το να ζητάμε απλά «αίμα» χωρίς ουσιαστική τιμωρία και δικαιοσύνη απλά αισθανόμαστε μία μικρή ικανοποίηση που δυστυχώς με την καθημερινότητα και τις δυσκολίες θα φύγει πολύ γρήγορα χωρίς νόημα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ

Το συλλαλητήριο, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση, ουσιαστικά κρίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνει. Μέχρι όμως να φτάσουμε ως εκεί μπο...