Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εν τέλει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα είναι γεγονός. Η 3η Μαρτίου μπορεί να χαρακτηριστεί και επίσημα πλέον, ως το τέλος μιας μεγάλης περιόδου πολλών χρόνων, κατά τη διάρκεια των οποίων ως χώρα ζούσαμε με ψευδαισθήσεις. Η 3η Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της μετα-μεταπολίτευσης, και από δω και στο εξής το βιοτικό επίπεδο όλων μας, εξαιρουμένων των γνωστών, και όχι αγνώστων, «εχόντων», θα πέσει αισθητά σε επίπεδα δεκαετίας ’90. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας είναι εξαγριωμένοι με τα μέτρα αυτά και τα θεωρούν άδικα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί κάποιος να το απαντήσει με ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων , η μείωση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κατά 30% είναι αναγκαία, αλλά πρέπει να είναι προσωρινού και όχι μόνιμου χαρακτήρα. Η αύξηση του Φ.Π.Α είναι ένα μέτρο εντελώς παράλογο, διότι με τον τρόπο αυτό η ήδη παγωμένη αγορά θα νεκρώσει εντελώς. Επίσης, η αύξηση των καυσίμων θα φέρει ντόμινο αυξήσεων σε όλα τα είδη. Το 12% μείωσης των εξόδων παράστασης για Πρόεδρο Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές και γενικώς τους πολιτικούς, είναι μικρό και έπρεπε η μείωση να είναι πιο γενναία. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν πρώτοι το έναυσμα, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Δίκαια είναι τα μέτρα για μείωση 50% σε αμοιβές, αποζημιώσεις και απολαβές συλλογικών οργάνων διοίκησης ΝΠΔΔ και μελών διοικητικών συμβουλίων ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από Δημόσιο, για απαγόρευση των μπόνους σε στελέχη Δημοσίου και νομικών προσώπων ελεγχόμενων από το Δημόσιο και για κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών που λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου εργασίας. Επίσης, μέχρι και το 2013, ένα χρόνο παραπάνω από την ισχύ του Προγράμματος Σταθερότητας, θα ισχύσει ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Ο κανόνας είναι 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση σε τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας. Επιτέλους, μιας και το ελληνικό κράτος είναι διογκωμένο, υπερτροφικό και μη λειτουργικό.

Πολλοί συμπολίτες μας υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός ήξερε προεκλογικά την κατάσταση της οικονομίας και δεν την έλεγε στους ψηφοφόρους. Επίσης, θυμούνται την προεκλογική φράση «Λεφτά υπάρχουν» και πολλοί χαμογελούν ειρωνικά και νιώθουν εξαπατημένοι. Το θέμα είναι πως πραγματικά υπάρχουν χρήματα, τα οποία όμως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ως τώρα να εισπράξει. Από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Οι δαπάνες του Δημοσίου έχουν μειωθεί αρκετά αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια μείωσης. Για παράδειγμα, οι αμυντικές δαπάνες πρέπει επειγόντως να περικοπούν . Για αυτές, καταβάλουμε ως χώρα το 5% περίπου του Α.Ε.Π, και μετά τις ΗΠΑ, είμαστε η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ με τόσο υψηλές δαπάνες. Οι εφοπλιστές, οι τράπεζες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τόσοι άλλοι πρέπει να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί. Δεν γίνεται να ματώνει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, και όλοι οι υπόλοιποι να ζουν ζωή χαρισάμενη σα να μην έχει συμβεί τίποτε. Είτε συμφωνούμε με τα μέτρα είτε όχι, πρέπει να κοιτάξουμε πρωτίστως το συμφέρον της χώρας και μετά τους εαυτούς μας. Και η πρώτη ενέργεια που έπρεπε να είχε γίνει ήδη, είναι να βγουν στον ελληνικό λαό οι υπαίτιοι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτή την κατάσταση, να παραδεχτούν όλα τους τα λάθη, και να πάνε στο σπίτι τους. Δυστυχώς η πιθανότητα να οδηγηθεί κάποιος στη φυλακή είναι μηδενική..

Όλοι αγωνιούμε και περιμένουμε να δούμε αν μέσα σ’ αυτή την οικονομική καταιγίδα η Γερμανία θα δεχθεί να χορηγηθεί στη χώρα μας οικονομική βοήθεια. Οι «φίλοι» μας Γερμανοί έχουν ξεπεράσει εδώ και βδομάδες κάθε όριο. Οι επιθέσεις προς την Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο, το γερμανικό περιοδικό Focus εξέδωσε ένα προσβλητικότατο εξώφυλλο και τη βδομάδα που μας πέρασε Γερμανοί πολιτικοί υποστήριξαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποια από τα νησιά της προκειμένου να μειώσει το χρέος της! Επίσης, δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild έχουν τον τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!» Δυστυχώς σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει σαν χώρα. Να μας ειρωνεύονται οι Γερμανοί… Για τον λόγο αυτό, πάνω από οτιδήποτε, και πάνω από τις κομματικές πεποιθήσεις του καθενός προέχει η σωτηρία της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

  Ο Κασσελάκης λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου γύρου και είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ειπωθεί πολλά τα οποί...