Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ‘ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’

Εδώ και αρκετές μέρες, πλήθος δημοσκοπήσεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πολλά είναι τα ευρήματα που προκύπτουν, όμως ένα από τα σημαντικότερα και πιο ανησυχητικά είναι αυτό που εμφανίζεται σε πολλές δημοσκοπήσεις και φέρνει τη ‘Χρυσή Αυγή’ στη Βουλή. Η ‘Χρυσή Αυγή’ και τα μέλη της τον τελευταίο καιρό αργά και μεθοδικά προετοιμάζονται για τις ερχόμενες εκλογές και έχουν εξασφαλίσει αρκετούς ψηφοφόρους και υποστηρικτές ειδικά στις περιοχές εκείνες που έχουν μετατραπεί σε γκέτο μεταναστών. Με λίγα λόγια εκεί που το κράτος απουσιάζει και αδιαφορεί, η ‘Χρυσή Αυγή’ βρίσκει πεδίο δόξης λαμπρό και αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά της. Η προειδοποίηση είχε έρθει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της Αθήνας αλλά ουδείς φαίνεται να θορυβήθηκε από την εκλογή Μιχαλολιάκου.
Μπορεί τα μέλη της ‘Χρυσής Αυγής’ να θέλουν να προμοτάρουν την εικόνα των αγνών πατριωτών που στέκονται δίπλα στους απροστάτευτους Έλληνες όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Πίσω από συνθήματα που ακούγονται όλο και από περισσότερους Έλληνες, όπως «Έξω οι ξένοι από τη χώρα», τα οποία χρησιμοποιεί η ‘Χρυσή Αυγή’ προσπαθώντας να προσελκύσει άνεργους και απελπισμένους πολίτες οι οποίοι ζουν στα όρια της οικονομικής ανέχειας, κρύβεται μια νεοναζιστική οργάνωση που μισεί τη δημοκρατία, «λατρεύει» και μνημονεύει τον Χίτλερ και οραματίζεται το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη. Παρά την προσπάθεια των στελεχών της να «μακιγιάρουν» το πραγματικό πρόσωπο της ‘Χρυσής Αυγής’ στην επιδίωξή τους να διεκδικήσουν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, η οποία είναι πιο πιθανή από ποτέ, η δράση αλλά και τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς αποκαλύπτουν τη λειτουργία μίας νεοναζιστικής ρατσιστικής με διεθνείς διασυνδέσεις.
Ο γενικός γραμματέας της ‘Χρυσής Αυγής’, Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, ηγετικό στέλεχος της άκρας Δεξιάς από τη δεκαετία του '70, έχει δηλώσει με περίσσια άνεση ότι ο «εθνικοσοσιαλισμός» αποτελεί «κοσμοθεωρία» που στηρίζεται στην ανωτερότητα της ‘Άριας Φυλής’ . Παρά την πρόθεση να αποσιωπηθεί η λατρεία της ‘Χρυσής Αυγής’ στο πρόσωπο του Χίτλερ, το άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου, στο τεύχος του περιοδικού της οργάνωσης τον Μάιο του 1987 με τίτλο «Χίτλερ για 1.000 χρόνια», είναι ανατριχιαστικά αποκαλυπτικό: «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άντρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που επίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, νιώθουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου», υπογραμμίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος. Ο θαυμασμός στους ναζί δεν σταματά ούτε και στις αναφορές για τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και τις σφαγές αμάχων στην Κατοχή. Ο κατοχικός πρωθυπουργός και συνεργάτης των Γερμανών Γ. Τσολάκογλου χαρακτηρίζεται ως ο στρατηγός που «προσπάθησε μια έντιμη ειρήνη», οι ταγματασφαλίτες και οι χίτες (τάγματα Χ) που οπλίστηκαν από τους Γερμανούς για να αντιμετωπίσουν τους αντιστασιακούς αναφέρονται ως «ένδοξοι μαχητές».
Οι Έλληνες νεοναζί της ‘Χρυσής Αυγής’ βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός. Εκτός των παραπάνω, κατά καιρούς μέλη της ‘Χρυσής Αυγής’ έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να δείξουν ένα ανθρώπινο, πατριωτικό πρόσωπο, όμως το πρόσφατο παρελθόν αυτής της οργάνωσης δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγές. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η Άκρα Δεξιά καιροφυλακτεί και στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως μας έχει δείξει η ευρωπαϊκή ιστορία, όταν υπάρχει κρίση επωφελείται σε μεγάλο βαθμό, τόσο εκλογικά όσο και πολιτικά. Η ‘Χρυσή Αυγή’ είναι κοντά στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο και αυτό είναι το σημαντικό και συνάμα ανησυχητικό πολιτικό μήνυμα που αναδεικνύουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

  Ο Κασσελάκης λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου γύρου και είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ειπωθεί πολλά τα οποί...