Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Όλοι καταδικάσαμε τη χρήση βίας και την δολοφονία από μέρους των ισραηλινών δυνάμεων, και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, πολιτών που συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα. Η Παλαιστινιακή Αρχή μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, ζήτησε, και δικαίως, να προσαχθούν οι ισραηλινοί υπεύθυνοι στη διεθνή Δικαιοσύνη ως εγκληματίες πολέμου. Ο δοκιμαζόμενος Παλαιστινιακός λαός υποφέρει πολλά χρόνια από τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι μη σεβόμενοι αρχές διεθνούς δίκαιου και ανθρώπινα δικαιώματα και έχοντας την ανοχή της Ε.Ε, του Ο.Η.Ε και των Η.Π.Α., προβαίνουν κατά καιρούς σε σφαγές αμάχων, γυναικών και παιδιών. Τώρα προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και δολοφόνησαν ακτιβιστές οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να απαλύνουν τον πόνο των Παλαιστινίων και να τους δώσουν, έστω και ένα μικρό, δικαίωμα στην ελπίδα.
Ο πολύχρονος αγώνας των Παλαιστινίων για ελευθερία από την Ισραηλινή κατοχή γίνεται συνεχώς στόχος της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, το οποίο αιματοκυλίζει αδιάκριτα γυναίκες και παιδιά, βομβαρδίζει σχολεία και απαγορεύει στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις την είσοδο στην περιοχή. Κάνει χρήση φονικών οβίδων σε περιοχές αμάχων, χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα, χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινους στόχους και κάνει επιθέσεις κατά νοσοκομειακών εγκαταστάσεων. Οι πρόσφατες δολοφονίες αποτελούν ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης, ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και το γεγονός αυτό ενδεχομένως να μην είναι μόνο μια δολοφονική επιδρομή, αλλά να σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας προς όφελος των γεωπολιτικών συμφερόντων του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατ’ επέκταση.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω, θα περίμενε κανείς να δράσει επιτέλους η διεθνής κοινότητα. Για άλλη μια φορά όμως, κυριάρχησε η πλήρης απραξία, καθώς πέραν των καταδικαστικών ανακοινώσεων τίποτε ουσιαστικό δεν έγινε. Καμία κύρωση δεν φαίνεται να επιβάλλεται στο κράτος του Ισραήλ. Για ακόμη μια φορά δυστυχώς αποδεικνύεται πως το διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται καθολικά, αντικειμενικά και ανεμπόδιστα. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα καθίσει ποτέ στο εδώλιο της διεθνούς Δικαιοσύνης, διότι τα γεωπολιτικά, τα οικονομικά και τα διπλωματικά συμφέροντα είναι αναρίθμητα.

Ο «Στόλος της Ελευθερίας», έγινε αντικείμενο δολοφονικής επίθεσης, επειδή ήταν επανδρωμένος με «τρομοκράτες» ιατρούς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές, οι οποίοι δεν είχαν κάποια ιδιοτελή κίνητρα, παρά μόνον ήθελαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Το ταξίδι αυτό είχε σκοπό την ανακούφιση του παλαιστινιακού λαού. Ενός λαού που δεν έχει γνωρίσει το δικό του σπίτι, που είναι φυλακισμένος στην ίδια του την πατρίδα. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν έρευνες για να διαλευκανθεί επιτέλους το μέγεθος των εγκλημάτων πολέμου που έχει διαπράξει ,και που συνεχίζει να διαπράττει, το Ισραήλ στην αιματοχυσία που εξελίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να δράσουν αποφασιστικά για τον τερματισμό της αιματοχυσίας και την ουσιαστική επίλυση του Μεσανατολικού. Είναι επιβεβλημένο να σταματήσει η ατιμωρησία του Ισραήλ και ταυτοχρόνως να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην απελευθέρωση. Γιατί αλλιώς θα συνεχίζεται επ’ αόριστον η αιματοχυσία και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον δεν θα φαντάζει καθόλου δύσκολη η γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Με τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ

Το συλλαλητήριο, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση, ουσιαστικά κρίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνει. Μέχρι όμως να φτάσουμε ως εκεί μπο...