Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ'' - Άρθρο του Θεοδόση Κοριτσίδη-



Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ. Ο τρόπος της τρικομματικής κυβέρνησης θύμισε και έφερε στο μυαλό μας άλλες εποχές, πολύ δύσκολες για τον ελληνικό λαό, την στρατιωτική χούντα του 67’. Όπου σήμερα η κατάσταση είναι τόσο ίδια και τόσο κοντά όσο τότε και όσο ποτέ, όλα αυτά τα 40 χρόνια που έχουν περάσει.
           
Οι δανειστές μας απλά ζήτησαν μια θυσία δύο χιλιάδων ανθρώπων για να πάρουμε την επόμενη δόση των 3,5 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αυτή έχει κλείσει 1 χρόνο, χωρίς να έχει κάνει τίποτα για να διώξει αυτούς που πρέπει και θυσίασε τους υπάλληλους της ΕΡΤ. Ο κόσμος είναι συνέχεια έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όχι για τους ανθρώπους που έχασαν την δουλεία τους, γιατί άλλωστε το καλούπι που μας έχουνε βάλει είναι η αλληλοκατηγορία των κοινωνικών τάξεων, αλλά για το «μαύρο» που έπεσε στους δέκτες μας σε μια στιγμή. Η Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια εμφανώς – και εδώ και 30-40 χρόνια κρυφά – είναι υπό την «κατοχή» ξένων συμφερόντων και συντελείται η φτωχοποίηση του λαού. Η ΕΡΤ, όπως άλλωστε κάθε ανώνυμη εταιρία, είχε διευθύνοντες συμβούλους που ήταν υπεύθυνοι για το οικονομικό κομμάτι και σχεδιασμό οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν για όλη τη διάρκεια της θητείας τους και να έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους. Η ΕΡΤ έχει ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο που δεν είναι άλλο από το τεράστιο αρχείο της που εμπεριέχει μέσα την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΣΥΓΧΡΩΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( βλέπε Βαλκανικούς πολέμους, Μικρασιατική Καταστροφή, Α’ & Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Εμφύλιος πόλεμος, Χούντα) και στόχος τους είναι οι Έλληνες να είναι ανιστόρητοι και να σβήσουν σιγά - σιγά τα ιστορικά μας γεγονότα.

Όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τα τελευταία 3, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ έχει καταλήξει να είναι απλά ένα κουρελόχαρτο από εκείνους που ορκίζονται να το προστατεύουν. Δυστυχώς η ΕΛΛΑΔΑ είναι σαν μια ιερόδουλη. Την πείθουν ότι είναι αδύνατη και ανήμπορη και της βάζουν από κοντά ένα νταβατζή  - βιαστή που της προσφέρει μία ψεύτικη προστασία και την εκμεταλλεύεται . Κάθε τόσο ο βιαστής αλλάζει πρόσωπο και χαμογελά αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: βιασμός και εκμετάλλευση. Στην ΕΛΛΑΔΑ του 2013 έχουν χαθεί οι πολιτικές απόψεις, έχουν καταργηθεί όλα τα δικαιώματα των πολιτών και κάθε είδους πιστεύω έχει εξανεμισθεί.

Οι διεθνείς πολιτικοοικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και χώρες με βαριά βιομηχανία, όπως οι Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία είναι 2 βήματα πίσω από την δική μας κατάσταση. Την Κύπρο σε ένα βράδυ, ας που επιτραπεί η έκφραση, την «έσβησαν» από τον οικονομικό χάρτη και επόμενος στόχος με το σχέδιο Annan 2 είναι να την σβήσουν και από την παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη. Στην Τουρκία μετά την στροφή 180ο του Εργοντάν προς μία πολιτική πιο κοντά στο Ισλάμ, η χώρα είναι εδώ και 20 μέρες σε ένα εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αστυνομίας και πολιτών. Στην Ελλάδα η υπομονή του λαού δοκιμάζεται καθημερινά και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πολύ σύντομα θα τελειώσει με την μαζική προσφυγή μας στους δρόμους με σκοπό να σώσουμε αυτή την φορά όχι τα ΕΥΡΩ μας, αλλά εμάς και την ίδια μας την πατρίδα. Δυστυχώς φαίνεται ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει και σε κομματική βάση αλλά κυρίως σε πολιτικές σκέψεις και λύσεις.


            Πρέπει να βρούμε την δύναμη και να σηκώσουμε το κεφάλι γιατί πάντα το κάναμε……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

  Ο Κασσελάκης λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου γύρου και είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ειπωθεί πολλά τα οποί...