Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής στο διάγγελμα που έβγαλε ενώπιον του ελληνικού λαού τόνισε ορθώς ότι ‘ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι λοιπόν η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και αυτό αφορά τόσο την ηγεσία του τόπου όσο και ολόκληρη την κοινωνία’ . Οι 3 προκλήσεις που ανέδειξε ο κ. Καραμανλής ήταν: το νοικοκύρεμα του κράτους και ο αυστηρότερος έλεγχος των δημοσίων δαπανών, ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και η θέσπιση διαρθρωτικών μέτρων τα οποία θα λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα και θα καταστήσουν την οικονομία νοικοκυρεμένη, ανταγωνιστική και δυναμική. Οι 3 αυτές προκλήσεις πράγματι είναι αναγκαίες αλλά ο κ. Καραμανλής είχε στη διάθεσή του 5 ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιήσει αυτούς τους στόχους. Για τη μη πραγματοποίηση των ανωτέρω, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το πολιτικό περιβάλλον δεν ήταν το ενδεδειγμένο και επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, για την επιλογή του να μην ψηφίσει το Μάρτιο του 2010 τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ουσιαστικά για προκήρυξη πρόωρων εκλογών με αφορμή αυτό το γεγονός.

Ο κ. Καραμανλής με αυτά που είπε στο διάγγελμά του, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για όλα τα κακώς κείμενα. Το κατηγορεί για ανευθυνότητα, εύκολες και ανέξοδες εξαγγελίες και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το ΠΑΣΟΚ όμως τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται στην αντιπολίτευση και όχι στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί να φταίει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή το ΚΚΕ ή ο ΛΑ.Ο.Σ ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α , για την ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει εδώ και καιρό η χώρα. Ο κ. Καραμανλής είχε άπλετο χρόνο, από το 2004, και άπλετη υποστήριξη και ρεύμα στην κοινωνία, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει και να κάνει πράξη την πάταξη στη διαφθορά. Το γεγονός ότι τα 5 αυτά χρόνια, προέκυψαν σκάνδαλα όπως οι Κουμπάροι, τα καρτέλ, οι υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπαίδι, η Ζίμενς , ο Ζαχόπουλος και άλλα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κ. Καραμανλής και η παράταξή του μόνο κάθαρση δεν έκαναν. Κάθαρση η οποία είχε γίνει η προεκλογική σημαία της Νέας Δημοκρατίας το 2004. Δεν μπορεί να φταίει το ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη αυτών των σκανδάλων.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής μίλησε για δύσκολους και εύκολους δρόμους. Ο δύσκολος δρόμος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι αυτός που υπόσχεται η παράταξή του και ο εύκολος είναι αυτός που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας, και δη η οικονομία της, βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο. Κάθε δρόμος, εύκολος ή δύσκολος, για να είναι ‘προσβάσιμος’, χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία, η ΝΔ δεν έδειξε να τη διαθέτει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι πρόωρες εκλογές είναι αυτό που χρειαζόταν η χώρα μας αυτή τη στιγμή, μιας και έχουμε εδώ και καιρό περιέλθει σε έντονη προεκλογική περίοδο. Συμφωνώ με τον κ. Καραμανλή ο οποίος είπε ότι το κόμμα που θα κερδίσει χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, διότι η κατάσταση στη χώρα μας, είναι ένα βήμα από το να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη. Οφείλει όμως να πει στον κόσμο για ποιο λόγο πρέπει οι πολίτες να εμπιστευτούν για 3η φορά το κόμμα του μέσα σε 5 χρόνια. Διότι ακόμα και ο πιο καλόπιστος οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, θα δυσκολευόταν να γράψει σε μια κόλλα Α4 τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ την τελευταία 5ετία. Η χώρα πλέον χρειάζεται σταθερότητα και οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν στους ψηφοφόρους τα προγράμματά τους. Το ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει στις εκλογές, αλλά όλα τα στελέχη του οφείλουν να γνωρίζουν ότι πλέον ο λαός περιμένει πολλά. Περιμένει σταθερότητα και όχι μεγάλα λόγια. Μόνο μεγάλα έργα και αποφασιστικότητα. Δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα μας να χάσει και άλλα χρόνια. Η υπομονή και η ανοχή των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

  Ο Κασσελάκης λοιπόν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του πρώτου γύρου και είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ειπωθεί πολλά τα οποί...